Červená vína

Pro nás milovníky vína jsou velmi potěšující zjištění, že zejména červené víno (samozřejmě v menším množství :)) má blahodárné účinky pro naše tělo. Nejen že obsahuje flavonoidy, které působí jako antioxidanty a pomáhají tělu odbourávat cholesterol, ale napomáhá i duševní a tělesné pohodě.

Červené víno je důležité k pití připravit. Víno otevřete alespoň hodinu před podáváním, starší ročníky je vhodné dekantovat a dát tak vínu větší prostor pro styk se vzduchem. Pro většinu červených vín je vhodná teplota 14 - 16 stupňů Celsia. Vína s vyšším obsahem alkoholu je vhodnější podávat i při teplotě 13 stupňů Celsia.

Pokud v červeném víně objevíte vinný kámen, tento jev není vadou, ale znamením dobrého a kvalitního vína, kterému vinař věnoval tu nejlepší péči, kterou si každé víno zaslouží. Jestliže se chystáte víno rozlévat nejjednodušším způsobem jak odstranit vinný kámen z vína je výše zmíněná dekantace.

 

Řadit podle 
Výrobce  




Název zboží Cena
Svatovavřinecké, moravské zemské víno 2018, suché naše cena 180 Kč
Dornfelder, moravské zemské víno 2018, suché  
Frankovka pozdní sběr 2017, suché víno
Vyprodáno
 
Rulandské modré výběr z hroznů 2017, suché víno naše cena 205 Kč